16 iul. 2010

Momentul Magic

Trebuie să riscăm. Vom înțelege pe deplin minunea vieții doar atunci când vom lăsa să se întample imprevizibilul.
În fiecare zi Dumnezeu ne dă - o dată cu soarele - o clipă în care ar fi cu putință să schimbăm tot ce ne face nefericiți. În fiecare zi încercăm să ne prefacem că nu întrevedem momentul acesta, că el nu există, că ziua de azi este la fel cu cea de ieri și va fi la fel cu cea de mâine. Dar cine își examinează cu atenție ziua descoperă și momentul magic. Acesta poate fi ascuns în ceasul în care vârâm cheia în ușă, dimineața, în clipa de tăcere de după masa de prânz, într-unul din cele o mie și unul de lucruri care mi se par aidoma. Acest moment există - un moment în care toată puterea stelelor trece prin noi și ne îngăduie să facem minuni.
Fericirea e uneori o binecuvântare - dar de obicei e o cucerire. Momentul magic dintr-o zi ne ajută să ne schimbăm, ne face să plecăm în căutarea viselor noastre. Avem să suferim, avem să cunoaștem momente dificile, avem să înfruntăm multe deziluzii - totul e trecător și nu lasă urme. Iar în viitor vom putea privi înapoi cu mândrie și credință.
Vai de cine se teme să-și asume riscurile. Acesta poate că nu va avea niciodată parte de decepții, nu va avea deziluzii și nici nu va suferi precum aceia care au un vis de urmărit. Dar când va privi în urmă - își va auzi inima spunându-i : „Ce-ai făcut cu minunile pe care Dumnezeu le-a semănat în zilele tale? Ce-ai făcut cu talanții pe care ți i-a încredințat Stăpânul tău? I-ai îngropat adânc în într-o pivniță pentru că ți-a fost frică să nu-i pierzi. Atunci asta ți-e moștenirea: certitudinea că ți-ai irosit viața.”
Vai de cel căruia îi e dat să audă vorbele acestea. Căci atunci va crede în minuni, dar momentele magice din viața lui vor fi trecut de mult.
(Paulo Coelho - La Râul Piedra Am Șezut Jos Și-Am Plâns - pag.21-22)

Un comentariu:

  1. Inreresant de frumos sau frumos de interesant???
    :ganditor: ... inca nu stiu ... dar sunt intr-adevar momente in viata care au "acel efect" ...
    Moment magic ... sau moment de gratie ... sunt momente pe care TATI ni le da si trebuie sa nu le pierdem ...
    Multumesc pentru aceste ganduri ...

    RăspundețiȘtergere