20 apr. 2010

Vise Naruite (1)

Cartea aceasta este o invitatie la a gusta si vedea ce bun este Domnul, chiar si atunci cand totul se prabuseste in jurul nostru.
Permite-mi sa repet cele trei idei care stau la baza acestei invitatii:

1. Dumnezeu vrea sa ne binecuvinteze. El se bucura atunci cand isi face copii fericiti si se simte asa cum se simt parintii in dimineata de Craciun cand anticipeaza bucuria copiilor lor cand, frematand de nerabdare, acestia vor desface cadourile.

2. Cea mai profunda placere pe care o putem trai este o intalnire directa cu Dumnezeu. Prin prisma noului Sau mod de a se raporta la oameni, Dumnezeu ne face cel mai mare bine prin aceea ca este permanent disponibil de a fi obiectul bucuriei noastre si prin a face tot posibilul sa ne dorim o intalnire cu El, si sa ne-o dorim cu mai multa fervoare si intensitate decat ne dorim orice altceva.
Problema insa este ca aproape intotdeauna confundam placerile marunte ale vietii cu aceasta cea mai mare placere si ne irosim viata urmarindu-le pe cele dintai. Sau altfel spus, nu suntem constienti de apetitul nostru de Dumnezeu.

3. Prin urmare, Duhul Sfant ne trezeste tocmai acest apetit. El se foloseste de durerea produsa de visele noastre naruite pentru a ne ajuta sa descoperim dorinta pe care o avem de Dumnezeu, pentru a ne ajuta sa incepem sa visam visul cel mai inalt. Visele naruite nu sunt accidente ale sortii. Ele sunt oportunitati pregatite dinainte de Duhul Sfant, mai intai pentru a ne trezi si apoi pentru a ne implini si acest cel mai inalt vis.
(Larry Crabb - Vise Naruite - pag. 11 - 12)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu