21 nov. 2012

Ispită...Minciună

Fiecare ispită este o încercare de a ne face să ne trăim viețile independent de Dumnezeu. Satana nu este foarte creativ, dar este foarte eficient. Și de atunci ne tot minte*. De ce? Pentru că îi merge.

Fiecare minciună a lui izvorăște din ideea că fericirea e la doar la o decizie depărtare. Satana vrea să crezi că Dumnezeu nu-ți dă tot ce ți se cuvine. Poți fi ca Dumnezeu. Poți fi propriul tău dumnezeu. În loc să fim mulțumitoare pentru ceea ce avem, el ne arată ceea ce nu avem. Gândește-te puțin. Eva avea la dispoziție ei toți pomii din grădină, mai puțin unul. Toți pomii. Nici că s-ar putea mai multă bunătate de-atât! Dar în loc să fie mulțumitoare, a crezut minciuna că singurul lucru pe care nu-l putea avea era singurul lucru care ar fi făcut-o fericită. Aș fi fericită dacă... Îți sună cunoscut? Bineînțeles. Satana folosește cu noi aceeași tactică pe care a folosit-o cu Eva.

Eva a crezut minciuna dușmanului în loc să creadă adevărul lui Dumnezeu. Planul a funcționat. Dar șarpele nu știa că avea să se desfășoare planul uimitor de iertare și har al lui Dumnezeu. Satana nu a câștigat bătălia pentru sufletul omului în grădină. Isus Cristos a câștigat războiul pe Crucea de pe Calvar. Când Isus a spus: ”S-a isprăvit” și Și-a dat ultima suflare, a creat o cale prin care omenirea poate recâștiga tot ce au pierdut Adam și Eva.

(Sharon Jaynes - Nu sunt destul de bună...și alte minciuni pe care și le spun femeile - pag. 23)

*(de atunci = din grădina Edenului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu