15 iun. 2010

Vise Naruite (11)

(...) O inimă netulburată, după definiția lui Isus, simte o mare dezamăgire față de această viață, dar continuă să spere, să aștepte - nerăbdătoare - cu încredere în ceea ce face altcineva. Punctul central al atenției rămâne Hristos.

Capodopera lui Satan nu este prostituata sau vagabondul de pe marginea drumului. Este persoana autosuficientă căreia îi merge bine în viață, care se adaptează bine la circumstanțe și căreia îi place nespus să trăiască aici, o persoană care nu visează la un loc mai bun în care ar putea trăi, care nu-și dorește decât să se simtă puțin mai bine - și să o ducă puțin mai bine - decât acum.

(...)

Capodopera Duhului este omul a cărui cea mai mare dorință este să trăiască în altă parte, care nu găsește plăcere în lucrurile bune ale acestei vieți, care se uită atent în oglindă și își dorește mult să vadă ceva diferit, al cărui cel mai înalt vis este să ajungă în Prezența plină de har a Tatălui. Este persoana a cărei viață aici se consumă cu pregătirea pentru a-L întâlni pe El dincolo.
(Larry Crabb - Vise Năruite - pag. 140)

Cartea continuă până la pagina 226. Dar aici se încheie citatele care vor apărea pe blog din această carte. Sper ca au fost/vor fi folositoare cuiva, mie mi-au folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu